liten gul spindel

Loppis

Publicerad 2013-07-15 16:59:10 i Vardagspyssel,

Nu när jag är ledig på helgerna igen måste jag ju hitta aktiviteter att fylla dagarna med. En bra grej med Piteå är att det varje lördag hela sommaren hålls loppis i Badhusparken. I lördags kom jag hem med en hel drös LP-skivor. Janis Joplin, Beatles, Micheal Jackson, Madonna och fler fick följa med mig hem. De äldsta skivorna är lite repiga på de sista låtarna, men det är ju fanatstiskt att de fortfarande går att spela så bra! Älskar ljudet av musik.

Avsked

Publicerad 2013-07-12 12:22:48 i Vardagspyssel, Äventyr,

 
Min bonuspappa Niklas har tagit bilderna ovan från föreställningen.
 
Nu är det över. I lördags spelade vi de sista årtionderna på Karla Bergs Kafé. Jag har ägnat några dagar åt att smälta hela projektet, jag har försökt vänja mig vid ledigheten, njutit och våndats på samma gång. Det har varit otroligt roliga dagar och kvällar ute på Karlbergs, roliga och jobbiga dagar med regn, sol, åska och mycket skratt. Jag har blivit tvungen att säga hej då till Karla Berg, en vän som jag precis lärt känna, hejdå till kafét där alla sorters människor är välkomna, hejdå till hippies, raggare, gympatjejer, sura tanter och många fler. Det känns sorgligt och jag saknar allt, men samtidigt är det skönt att vara ledig. Tack till alla inblandade som gjort den här sommaren oförglömig!

Skräp eller skatter?

Publicerad 2013-07-05 11:05:00 i Viktigt,

Mitt i all härlig föreställningsyra tänkte jag flika in med något lite mer politiskt, samhällsengagerat eller helt enkelt jäkligt smart. Jag vill nämligen säga några ord om dumpstring. En människas skräp är en annan människas skatt! Eller hur en nu säger. Tröjan på bilden är skräp enligt vissa, men en helt vanlig och fullt fungerande tröja för mig, hittad och upplockad ur en container.

Vad är egentligen ett utgånget datum? Blev mjölken plötsligt sur över natten? Blev äggen oätliga efter ”bäst före” eller gick inte byxorna att ge till någon annan bara för att de är lite slitna? I Sverige lever vi i överflöd, vi har kläder för att täcka allas vår hud, men ändå finns det människor som inga kläder äger. Vi har mat så det räcker till alla, ändå får inte människor plocka som de vill i soporna utanför matvarubutikerna. Är det inte helt sjukt att risken finns att bli tagen för ”stöld” för att en hittat och behållit saker som ändå ska slängas? Nej, fortsätt dumpstra mera, bort med slit och släng-samhället!

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela