liten gul spindel

Arjeplog

Publicerad 2014-07-27 10:55:14 i Vardagspyssel, Äventyr,

Efter några härliga dagar i Arjeplog är vi åter hemma för att packa, städa och tvätta inför Stockholm imorgon. Men hur gick det då i Arjeplog, vann vi öroddsorienteringen? Badade vi? Hur har katterna det?
I det här vattnet har vi badat och rott. Vi kom sist i orienteringen, på 1 timme och 46 sekunder. Men jag vann en jättefin sjal i alla fall. Tävlingen var både frustrerande och rolig.
Jag har läst den här riktigt spännande ungdomsboken från 40-talet.
Jag och nonch-Jesus har vilat i soffan.
Jag har gått barfota jämt bara för jag kan.
Och jag har stått väldigt nära ett getingbo för att ta den här bilden. Katterna njuter av sommaren i Arjeplog, om än Azrael var väldigt tveksam till det här med utevistelsen till en början. Sebastian agerar dock bra som bror och visar honom hur det går till. Jag tvivlar på att de kommer vilja följa med hem sen.

Trettiograderplus

Publicerad 2014-07-23 21:41:02 i Vardagspyssel,

Under den här otroliga sommarhettan skapar blommorna konst, mina fötter och mitt huvud kokar och katterna får isvatten serverat i skålar. Det är liksom härligt men olidligt på samma gång. På fredag är det roddorientering i Arjeplog och jag och Frida är med. Jag har aldrig varit med på roddorientering, kom alltid sist på orienteringen i skolan och har väldigt dåligt lokalsinne. Men vad sjutton, nog blir det här bra!
Sen ska katterna lämnas i Arjeplog på sommarkollo hos Fridas släkt, medan vi åker vidare till Stockholm och Pride! Ska bli så himla roligt att äntligen få vara med på festivalen. Men först ska vi vinna roddorienteringen! Lycka till till oss.

Norrbotten

Publicerad 2014-07-18 19:34:49 i Inspirerar, Vardagspyssel,

Idag slog det mig, som det gör lite nu och då, hur fantastisk natur vi egentligen har här i norrbotten. Jag behöver egenligen bara gå en liten bit utanför centrum också är den där. Skogen, vattnet, de gömda små smultronställena.
Såhär kan det tillexempel se ut en sommarkväll nere vid hamnen, bara fem minuters gång ifrån lägenheten.
Eller mitt i vintern, längs efter vägen till Arjeplog. Det är kallt, mörkt och ofta allmänt besvärligt om vintern, men jag skulle ändå inte vilja vara utan tiden på året då snön bäddar in träden på detta vis.
Vi har stora åkrar lite här och var runt Piteå, här är bakom Karlbergsteatern där jag haft nöjet att spela teater två somrar i rad. När jag går hit, till baksidan av scen- och logebyggnaden blir det plötsligt tyst. Jag bara ser ut över det här som är alldeles stilla, och andas lite frisk luft en stund ibland. En bra paus i arbetet, med vacker vy.
Swensbylijda har de bevarat mycket gammalt, som kvarnar, sågverk, gamla redskap och annat. Det är så himla mysigt att vandra omkring här och kika på allt. När en vill ta en paus kan en alltid köpa en kopp kaffe i fiket och sitta en stund, innan en fortsätter till hönsen, kossorna och grisarna.

Sista galaföreställningen!

Publicerad 2014-07-06 12:09:31 i Vardagspyssel, Äventyr,

Ikväll spelar vi sista föreställningen av "det blir ändå aldrig som man tänkt sig" ute på Karlberg. Det känns alltid lite sorgligt såhär i slutet och det är med blandade känslor jag får säga hej då till Dala Ma och resten av gänget på scenen. Jag har under den här tiden använt muskler jag aldrig trodde jag hade, och mina fotleder värker av all tyngd som lagts på mina barfotafötter då jag dansat och rört mig stilla. Allt för att återställa balans och ordning bland Dala Mas chackran. Jag har spelat på instrument jag aldrig rört tidigare, som regnrör och annat jag inte kan namnen på. Jag har för första gången i mitt liv inte blivit nervös innan jag ska ut på scenen, och för första gången fått djupandas och komma NER i energinivå innan föreställningarna.
Det har varit otroligt roligt med en utmaning som Dala Ma, en karaktär jag aldrig varit i närheten av tidigare. På något sätt finns varje karaktär liksom kvar någonstans i hjärtat, och jag ska verkligen göra vad jag kan för att behålla en del av Dala Mas totala lugn inuti.
 
Vill ni ta sista chansen att se föreställningen, är det på Karlbergsteatern i Öjebyn ni ska befinna er ikväll, klockan 19 börjar det och en vuxenbiljett kostar 150 kronor.

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela