liten gul spindel

Cliffhanger

Publicerad 2013-06-29 13:38:01 i Vardagspyssel,

 
Har bytt frisyr på Karla Berg, ni som kommer och kikar på föreställningen får se den utan sjal! (bästa cliffhangern ever va?!)
 
Karlbergsteatern i Öjebyn är platsen, 19.00 lyder tiden. 29/6 2/7 3/7 5/7 6/7 är datumen. Ta med kontanter till entré och gofika, 150:- vuxen upp till 18 år, 70:- ungdom. Kläder efter väder. Vi ses!

Damsel in Distress

Publicerad 2013-06-29 10:12:09 i Viktigt,

 
Tycker att det här videoklippet förtjänar lite uppmärksamhet. Innehåller många kloka ord och tänkvärda bilder.

Premiär

Publicerad 2013-06-24 14:35:12 i Inspirerar, Vardagspyssel, Äventyr,

 

Tänk så mycket publiken gör! Energin flödar, adrenalinet sätter igång och allt blir så förbannat roligt! Jag älskar mötet med publiken, att se deras reaktioner, att dela skratt, ilska och kärlek med dem. Det är fantastiskt egentligen, hur nära en kan komma människor en aldrig träffat förr. För det är så det känns, som att vi är nära. Just precis under den tiden vi delar en stund av våra liv tillsammans i berättandet på scenen. När hela ensemblen står uppradade längst ut på scenkanten, tar emot applåder, bugar och applåderar publiken tänker jag varje gång: ”det här skulle jag kunna arbeta med.” Men det är så mycket som jag vill och bara tanken att söka in till scenskolan gör mig nervös. Men att få tillbringa min fritid på scenen och uppleva dessa berättelser tillsammans med publiken är så fantastiskt, jag älskar det och hoppas att jag även i framtiden får möjlighet att tillbringa många fler timmar på teaterscenen.

Här är förresten en recenssion om genrepet i PT (där bilderna är tagna från)

Tack till alla som gjorde premiären fantastisk! Tack till den underbara publiken vi hade, tack till fantastiska Elleonor som skrivit hela manuset och regisserat oss, tack till min fina fästmö som fixade ljudet galant. Tack till hela ensemblen. Nu har vi åtta fantastiskt roliga föreställningar kvar framför oss!

Skickar påminnelse om datum: 

25/6

26/6

28/6

29/6

2/7

3/7

5/7

6/7 SISTA FÖRESTÄLLNINGEN

Föreställningen går av stapel klockan 19.00 alla datum.Plats Karlberg i Öjebyn.

Repotage

Publicerad 2013-06-16 09:44:49 i Vardagspyssel, Äventyr,

 
Det är ovanligt tyst här på bloggen nu för tiden, nästan så en kan höra en knappnål falla... Anledningen är mest troligt för att jag helt enkelt har så sjukt mycket annat att göra. Vi repar, repar, repar! Utomhusscenen på Karlbergsteatern är numera som mitt andra hem och vi kämpar i regn, blåst och strålande het sol. Ovan är lite bilder på ett repotage Piteå-Tidningen har gjort om föreställningen.

Projekt Sömnad

Publicerad 2013-06-11 09:45:30 i Vardagspyssel,

 
Jag älskar att lära mig nya saker. Jag vill utmana mig själv, få klura och vinna nya kunskaper. Just nu funderar jag om jag kanske skulle lära mig att sy? Jag har alltid velat sy mina egna kläder och jag vill så lite som möjligt bidra till ökat slit- och slängsamnhälle, därför tänkte jag att om jag köper begagnade tyger och syr mina egna kläder, då får jag ju de kläder jag vill ha (nåja, så småningom) och jag slipper må dåligt över att jag köper nytt. Plus att jag lär mig något nytt. Det enda hindret är väl egentligen att jag inte kan så mycket alls om sömnad... jag kan laga mina egna kläder och sy in någon kjol i midjan för hand, men sen tar mina kunskaper slut. Finns det någon som har några tips till en gröngöling som mig?
 

Lilla Systerskapet

Publicerad 2013-06-10 12:40:52 i Hjärtefint, Viktigt,

 
 
Jag känner inte att några av mina egna ord behöver tilläggas här just nu. Bara lyssna på denna lättlystnade, kloka, härliga pod!
 
 

Gymnastik för hemmabruk

Publicerad 2013-06-09 08:32:49 i Vardagspyssel,

 
Äntligen lite gympa i min smak! Jag fick den här fina skivan från 1973 av en vän. Vi körde ett pass här hemma och skrattade tills vi kiknade. Med låtar som "Imse vimse spindel" och "En kväll i Juni (Han tog av sig sin kavaj)" i bakgrunden berättar två röster hur en ska utföra de olika övningarna. Illustrationerna på baksidan av omslaget är ju också underbara! Skönt med lite gympa på en lagom nivå, bort från all träningshets.

Det här med titlar som är så långa att de aldrig verkar ta slut

Publicerad 2013-06-08 10:27:00 i Inspirerar,

 
 
Bilden är snodd från Totally Enormous Extinct Dinosaurs MySpace-sida. Tänkte väl egentligen bara prata lite om det här med låååånga bandnamn... förmodligen det jobbigaste när en ska tipsa om musik en gillar, eller när en ska minnas en tipsning och skriva in namnet i Spotifys sökfält. Men förmodligen är ett lååååångt bandnamn vad jag också skulle välja som namn till mitt band om jag fick chansen (om jag hade ett band). Det är ju så snyggt!

Teaser Musikens Makt

Publicerad 2013-06-06 09:46:00 i Vardagspyssel,

 
Som en uppföljare på gårdagens inlägg om Musikens Makt får ni här en grym teaser till festivalen. Producerad av Isabella Fredriksson och Jenny Karlsson, filmad av Joel Apelqvist. Grymt begåvat folk går på samma skola som mig, fatta bradigt med denna höga nivån på arbeten! En eloge också till skolan som lär oss hur vi kan uttrycka oss.

Musik skall byggas utav #maktivister

Publicerad 2013-06-05 12:39:00 i Skapat, Vardagspyssel,

 
 
 
Nu är det igång! Vårt vinnarprojekt finns där ute i cyberspace. Gör som Musikens Makt säger: ta en bild på dig själv, önska en låt och hashtagga #maktivist på Instagram. Eller maila din bild till Musikens Makt. Här är några av de hittils önskade låtarna, var med och bygg detta nu! (och ja, jag ska också vara med jag måste bara fundera på vilken låt jag ska önska).

Dags att köpa biljett!

Publicerad 2013-06-04 10:45:00 i Vardagspyssel, Äventyr,

 
Tänkte förresten passa på att tipsa om föreställningen jag pratar så mycket om nu! Kabaré på Karla Bergs kafé heter den alltså och går av stapeln 23 juni. Speldatum ser ni på bilden. Vi spelar klockan 19.00 varje kväll. Karlbergsteatern är belägen utomhus så ta kläder efter väder. Förköp går att göra på Piteå Turistbyrå. Det går att köpa biljetter vid entrén men bara i mån om plats (rekommenderar därför förköp). Här finns ett evenemang på facebook för föreställningen, för er som använder facebook tycker jag det är ett ypperlig funktion det här med event eftersom du liksom får en liten påminnelse i höger sidofält när det börjar närma sig... Hoppas vi ses där i sommar!

Drömmar om tyg

Publicerad 2013-06-03 19:31:00 i Skapat, Vardagspyssel, Äventyr,

 
Inatt jag drömde att vi hade föreställning ute på Karlbergs. Mitt i föreställningen vill vår regissör prata med mig. Hon säger att hon kommit på något nytt och vill att jag springer omkring på scenen med en riktigt stor sjal, iklädd en alldeles för stor svart klänning. "Men Eleonor, jag tror inte publiken kommer förstå vad den här scenen har med den övriga föreställningen att göra..." försöker jag snällt förklara. Men Eleonor insisterar och eftersom jag litar på hennes idéhöjd gör jag som hon säger. Jag springer ut på scenen, men skäms otroligt! Publiken fattar ingenting, och efteråt fortsätter pjäsen som vanligt.

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela