liten gul spindel

Kärleksbrevet

Publicerad 2013-10-18 09:46:00 i Skapat, Vardagspyssel,

 
Övingsuppgift till en ny kurs. Vi skulle skriva ett kärleksbrev till ett varumärke. Här är min text:

Vi träffades första gången som barn. Eller, jag var barn men du hade redan levt sedan 1882. Dina avtryck luktade rent och hemtrevligt. Mor använde dig alltid rikligt i badrummet, på alla golven, i köket och i tvättstugan. Hon förespråkade alltid att be dig om råd. Du har alltid funnits i mitt liv och med tiden har jag lärt mig att älska dig. 

Nu när jag vuxit upp attraheras jag av din medmänskliga natur, av ditt självförtroende och tron på den enskilda individens handlingar. Du vill rädda Östersjön och alla djuren. Du utför stordåd och ser alltid till att ingen ska komma till skada. Du kompletterar mig, och samtidigt är du så som jag vill vara. Jag faller och misslyckas ibland, men du lyckas alltid dra mig upp igen. Med dina stora ord och dina löften om att aldrig lämna Sverige, som du nu så mödosamt städar upp efter andra. Tillsammans ser vi till att inga fiskar behöver dö för människans skull, att inga barn förlorar sina badplatser. Vi tänker likadant, med tiden har vi lärt oss att avsluta varandras meningar och det är alltid dig jag vänder mig till först när jag klantat mig. Du ställer alltid upp och tillsammans rättar vi till mina och andras misstag.

Tillsammans utför vi stordåd, du Grumme och jag. 

Skisser

Publicerad 2013-10-03 08:20:26 i Vardagspyssel,






Just nu är köksbordet helt belamrat med pennor och färg och papper. Jag ska illustrera efter en text om Stortjuven Elias och Eliasgrottan (kan inte länka i blogg.se-appen?) och passar på att få göra detta traditionellt utan dator. Jag älskar verkligen känslan av att skapa för hand.

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela