liten gul spindel

Osynlig väg

Publicerad 2014-11-14 08:34:42 i Vardagspyssel, Äventyr,

De flesta i min närhet vet om att mitt lokalsinne inte är det bästa. Jag är inte en sådan som ritar kartor i huvudet när jag åker någonstans, för att sedan hitta tillbaka. Pratar jag dessutom politik när jag är på återresan kan det bli riktigt svårt för hjärnkartan att hänga med.
 
Vi var i Luleå och intervjuade Geek Town igår. Väldigt intressant och roligt!
I bilen på väg tillbaka hade Luleå-experten vi hade med på vägen dit lämnat och jag och Jenny fick försöka ta oss hem på egen hand. Så vi körde ett varv runt huset vi besökt innan vi hittade ut på rätt väg från Luleå. Så körde vi och kom ut mot Sundsvall som sig bör. Så mycket var klart, men jag måste missat den lilla detaljen att om en aldrig kollar efter skyltar med texten PITEÅ på, som en kan svänga av efter, så hamnar en tillslut i just SUNDSVALL. Vi pratade och pratade och blev väldigt engagerade i vårt politiska samtal. Det var jättetrevligt och plöstligt såg Jenny en turistinformation. "Undrar varför den står här vid E4:an? Brukar en köra igenom något samhälle på väg till Piteå?" tänkte jag. Vi funderade lite men tänkte inte mer på det. Senare dök en vit bro upp, som jag aldrig sett förr. Vi körde under den och det var nu jag förstod att vi nog är på väg åt fel håll. Vi svängde av, ringde Luleå-experten som höll på att skratta ihjäl sig och berättade för oss att vi började närma oss Skellefteå. Vi hade alltså helt missat Piteå och kört vidare i fem mil. 10 mil hade vi tagit oss, utan att vi märkte någonting. I det här läget började också soppan ta slut, och jag ångrade djupt att vi fortfarande inte tankat en dunk att ha i bilen vid krissituationer. Ingen mack syntes på kartan förrän en mil utanför Piteå. Så vi chansade, fortsatte köra (åt rätt håll), såg skylten "Norrbottens Län" och tillslut med jubel "Piteå Kommun" och bensinlampan började inte lysa förrän jag lämnat av Jenny i Piteå, turligt nog.
 
Jag har aldrig varit någon expert på orientering. Någonting jag är desto bättre på dock, är vikten av att veta att vi alla är värd att skyddas, att ens egen kropp är ens egen i alla lägen och att påminna er om pass i feministiskt självförsvar. Nu på tisdag hålls nästa pass och alla som identifierar sig som kvinnor/tjejer är välkomna:
 
 

En visuell historia

Publicerad 2014-11-13 13:52:00 i Hjärtefint, Inspirerar, Vardagspyssel, Viktigt,

 
Det är mycket nu. Tecknar, skapar logotyper, besöker vänliga illustratörer som låter oss fråga massa frågor, försöker lista ut vad som kommer hända efter skolan, skriver rapport och läser den här grymma historieboken. En bok som beskriver illustrationens historia fram till idag. Jag har precis lämnat 1800-talet och är i början på 1900 nu. Det är många namn nämnda och, hör och häpna, får KVINNOR en plats i den här delen av historien. Det berättas om kvinnor som själva försörjde sina familjer genom sitt bildskapande, som gick emot normer och protesterade mot systemet med sina illustrationer. Kvinnor som kämpade för sina rättigheter att få ställa ut på samma villkor som männen, och för att barn i alla samhällsklasser skulle kunna få kika i bilderböckerna. Jag blir så lycklig och hoppfull när jag läser sånt här. När allt skitsnack om att det är självklart att kvinnor inte nämns i historien eftersom de inte gjorde något (?) kan motbevisas med bevis på att de, precis som alla sorts människor, var med och skapade historia.

Smink

Publicerad 2014-11-11 12:29:00 i Vardagspyssel,

Här kommer ett inlägg om någonting jag aldrig bloggat om förut, nämligen SMINK! Egentligen är jag ett stort fan av smink, det är roligt och fint. Men när jag fick mina hudproblem insåg jag att jag aldrig skulle kunna sminka mig igen, då jag reagerade mot sminket jag redan hade. Tills jag hittade Idun! Funkar briljant så länge jag håller mig borta från citronsyran de tyvärr har i vissa produkter. Idun är ett mineralbaserat smink utan parabener, parfymer och annat skit som finns i många andra märken. Allt eftersom jag har råd fyller jag på mitt förråd med dessa vänliga produkter, och min hud tackar mig genom att låta bli att sticka och klia. Jag har till och med råkat sova i mascaran utan att det hände någonting! Så till er som också har atopiska eksem eller andra hudproblem där ute, och som gillar smink rekomenderar jag detta :)
 
 

Branchreflektion

Publicerad 2014-11-08 12:06:42 i Vardagspyssel,

Jag började skriva ett inlägg om valupptakten, valet och alla känslor kring det. Men det blev en sådan soppa att jag inte orkar. När vi kom hem från Stockholm blev det så himla mycket att göra att jag inte haft varken ork eller tid till bloggen. Så istället för att skriva om allt som hänt börjar jag om på ny kula.
 
I skolan slungades vi rakt in i en massa roliga projekt, som jag kanske skriver om en annan dag. Nu har vi i alla fall vad som kallas Branchreflektion. Vi ska ge oss ut på praktik eller studiebesök/intervjuer för att ta reda på allt vi vill och kan om branschen vi senare ska ut i (sen ska vi skriva en lång rapport kring detta men det är en annan historia). Jag utforskar frilansande illustratörer främst och tillsammans med två andra i min klass har vi fått tag på ett gäng illustratörer vi både träffar och intervjuar via mail. Jag var nervös att ta kontakt i början, det här är ju människor jag ser upp till och liksom beundrar. Men alla har varit så himla tillmötesgående och vänliga att all nervositet runnit av.
 
Nu känns det roligt, men jag är samtidigt rädd. Verkligheten kommer närmare för varje dag. Snart ska vi ut där! Snart ska jag kasta mig ut i det okända och kommer jag att överleva? Just nu lutar det mesta mot frilans, men vågar jag satsa allt utan ett extrajobb på sidan om i början? Kommer pengarna att räcka? Kommer jag våga vara modig? Kommer jag förlora min själ? Kommer rymden sluka mig hel? Ja det är mycket som snurrar i huvudet nu och jag går omkring och visk-tänker "det ordnar sig" till mig själv ganska frekvent om dagarna. Samtidigt som jag försöker få ihop en vettig portfolio och letar febrilt bland gamla skolprojekt och teckningar jag gjort.

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela