liten gul spindel

Branchreflektion

Publicerad 2014-11-08 12:06:42 i Vardagspyssel,

Jag började skriva ett inlägg om valupptakten, valet och alla känslor kring det. Men det blev en sådan soppa att jag inte orkar. När vi kom hem från Stockholm blev det så himla mycket att göra att jag inte haft varken ork eller tid till bloggen. Så istället för att skriva om allt som hänt börjar jag om på ny kula.
 
I skolan slungades vi rakt in i en massa roliga projekt, som jag kanske skriver om en annan dag. Nu har vi i alla fall vad som kallas Branchreflektion. Vi ska ge oss ut på praktik eller studiebesök/intervjuer för att ta reda på allt vi vill och kan om branschen vi senare ska ut i (sen ska vi skriva en lång rapport kring detta men det är en annan historia). Jag utforskar frilansande illustratörer främst och tillsammans med två andra i min klass har vi fått tag på ett gäng illustratörer vi både träffar och intervjuar via mail. Jag var nervös att ta kontakt i början, det här är ju människor jag ser upp till och liksom beundrar. Men alla har varit så himla tillmötesgående och vänliga att all nervositet runnit av.
 
Nu känns det roligt, men jag är samtidigt rädd. Verkligheten kommer närmare för varje dag. Snart ska vi ut där! Snart ska jag kasta mig ut i det okända och kommer jag att överleva? Just nu lutar det mesta mot frilans, men vågar jag satsa allt utan ett extrajobb på sidan om i början? Kommer pengarna att räcka? Kommer jag våga vara modig? Kommer jag förlora min själ? Kommer rymden sluka mig hel? Ja det är mycket som snurrar i huvudet nu och jag går omkring och visk-tänker "det ordnar sig" till mig själv ganska frekvent om dagarna. Samtidigt som jag försöker få ihop en vettig portfolio och letar febrilt bland gamla skolprojekt och teckningar jag gjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela