liten gul spindel

CCS body professional hudlotion

Publicerad 2014-12-10 09:57:00 i Vardagspyssel, Viktigt,

Andra delen i jakten på den perfekta krämen:
 
 
Ännu en kräm från CCS med Karbamid. Den här krämen innehåller ingen parfym men luktar faktiskt ganska gott! Jag använde den under en period då min hud inte var extremt torr, utan för en gångs skull bara lite torr. Den fungerade bra, är ganska tunn och gick snabbt in i huden. Det räckte att smörja två gånger per dag, samt efter dusch. Men som med så många andra kemiska krämer innehåller även denna en massa ämnen jag knappt kan uttala, vilket jag alltid tyckt känns konstigt. Jag vill veta vad jag smörjer mig med. Efter några månader med den här krämen fick jag plötsligt ett eksemutbrott igen och krämen var för klen för att räcka till då min hud åter blev väldigt väldigt torr.
 
CCS body professional Hudlotion:
 
+ Doftar gott
+ Parfymfri
+ Går snabbt in i huden
+ Förpakning med pump
 
- Hjälper inte på mycket torr hud
Många "konstiga" ingredienser
 

Extraval

Publicerad 2014-12-05 12:43:31 i Viktigt,

Nyval i mars dårå. Känner mig dubbel inför detta och utmattad efter förra valet. Alla måste såklart få kämpa för sin politik. Men folket har redan röstat bort alliansen, så vaför kunde de inte bita i det sura och lägga ner sina röster? Istället fick SD korten spelade i handen och blev avgörande makt. Och folket sket de i, inga lägre skatter för pensionärer, inga fler pengar till välfärden, fortsatt missbruk av våra skattepengar till människor med något slags sjukligt behov av att äga, och istället för att göra det bästa av vården ta ut vinster till egen vinning. Allt det vi har sett och levt under i åtta år kommer fortsätta framöver. Många kommer fortsätta bli tvungna att vända på varenda krona, att inte kunna veta om en har pengar till mat varje månad. Unga kommer fortsätta tvingas in i otrygga anställningar, äldrevården kommer fortsätta vara underbemannad och kvinnor kommer fortsätta bli tvungna att slita ut sina kroppar i förtid. De rika kommer fortsätta bli rikare, och de fattiga fortsätta bli fattigare. Klassklyftorna kommer kunna fortsätta öka och SD kommer i ännu en valrörelse mata oss med skit som sätter folk mot folk.
 
Jag känner mig en aningen dyster i nuläget och jag HATAR blockpolitiken som gör att alla partier går mot mitten för att jaga röster. Som gör att skillnaderna mellan partier (som ju faktiskt är stor) blir otydlig för de icket inbitna. Som gör att folk slutar rösta med hjärtat och börjar rösta taktiskt, eller skiter i att rösta alls. Blockpolitiken som krossar vår demokrati folket kämpat sig till.
 
Men trots alla dystra känslor i nuläget är det är klart jag är med och kämpar igen. Upp till kamp, för socialism och feminism. Såklart. Alltid. Och det är ju en historisk händelse detta, tänk att få vara med om något så ovanligt som ett extraval ändå! Supermegadupervalåret, here we come!
 

CCS vårdande karbamidkräm

Publicerad 2014-12-03 09:54:54 i Vardagspyssel, Viktigt,

Med min problemhud som lätt blir torr och får eksem under alla årstider, och som blir torr som fnöske under vintern har jag testat många hudkrämer, lotioner och salvor. Både naturliga och inte. Då jag vet att det är fler som har en sådan hud som jag och som funderar på vad sjutton en ska göra åt det. Och för att påminna mig själv om effekterna av alla olika produkter, tänkte jag göra en liten rescensionslista. Här kommer första hudlotionen:
 
 
Karbamid finns naturligt i kroppen, och för människor med eksem rekommenderas det ofta att smörja in sig med krämer innehållandes detta ämne. Det finns många olika märken och CCS har flera mer och mindre feta krämer med karbamid i. Karbamid som sådant kan faktiskt fungera mot små eksem har jag märkt, men krämen ovan är inget jag skulle rekomendera till den med mycket torr hud. Krämen går riktigt snabbt in i huden, och från början tänkte jag att det var skönt då jag slapp känna mig klibbig som från många andra krämer jag testat. Vad som hände var dock att huden blev mer torr än innan då krämen försvunnit in, jag fick smörja JÄTTEOFTA om det skulle hjälpa ens litegrann. Så jag gav upp den ganska snabbt och använde upp flaskan innan duschar istället, för att i alla fall skydda huden mot vattnet lite (och lura huden att ta in mer fukt från krämen, då det sägs att huden gör det när den är fuktig).
 
Vad som händer när en måste smörja huden så pass ofta med kemiskt sammansatta krämer är att huden blir beroende av krämen. Det fungerar som med shampoo, håret blir fett om det vet att det tvättas med shampoo varje dag. Samma sak händer med huden, huden blir torr när den vet att det blir smord med kemikalier tre eller fler gånger dagligen. Att smörja huden minst tre gånger dagligen är förresten vad varenda läkare jag träffat rekommenderar mig att göra. Jag fattar inte hur en ska få ihop det pusslet med skola, jobb och fritidsintressen.
 
CCS vårdande karbamidkräm, nourishing body cream, extra care:
 
+ Går snabbt in i huden
+ Parfymfri
+ Förpackning med pump
 
- Torkar ut
- Gör huden beroende
- Kliar och svider på torr hud

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela