liten gul spindel

Extraval

Publicerad 2014-12-05 12:43:31 i Viktigt,

Nyval i mars dårå. Känner mig dubbel inför detta och utmattad efter förra valet. Alla måste såklart få kämpa för sin politik. Men folket har redan röstat bort alliansen, så vaför kunde de inte bita i det sura och lägga ner sina röster? Istället fick SD korten spelade i handen och blev avgörande makt. Och folket sket de i, inga lägre skatter för pensionärer, inga fler pengar till välfärden, fortsatt missbruk av våra skattepengar till människor med något slags sjukligt behov av att äga, och istället för att göra det bästa av vården ta ut vinster till egen vinning. Allt det vi har sett och levt under i åtta år kommer fortsätta framöver. Många kommer fortsätta bli tvungna att vända på varenda krona, att inte kunna veta om en har pengar till mat varje månad. Unga kommer fortsätta tvingas in i otrygga anställningar, äldrevården kommer fortsätta vara underbemannad och kvinnor kommer fortsätta bli tvungna att slita ut sina kroppar i förtid. De rika kommer fortsätta bli rikare, och de fattiga fortsätta bli fattigare. Klassklyftorna kommer kunna fortsätta öka och SD kommer i ännu en valrörelse mata oss med skit som sätter folk mot folk.
 
Jag känner mig en aningen dyster i nuläget och jag HATAR blockpolitiken som gör att alla partier går mot mitten för att jaga röster. Som gör att skillnaderna mellan partier (som ju faktiskt är stor) blir otydlig för de icket inbitna. Som gör att folk slutar rösta med hjärtat och börjar rösta taktiskt, eller skiter i att rösta alls. Blockpolitiken som krossar vår demokrati folket kämpat sig till.
 
Men trots alla dystra känslor i nuläget är det är klart jag är med och kämpar igen. Upp till kamp, för socialism och feminism. Såklart. Alltid. Och det är ju en historisk händelse detta, tänk att få vara med om något så ovanligt som ett extraval ändå! Supermegadupervalåret, here we come!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela