liten gul spindel

Osynlig väg

Publicerad 2014-11-14 08:34:42 i Vardagspyssel, Äventyr,

De flesta i min närhet vet om att mitt lokalsinne inte är det bästa. Jag är inte en sådan som ritar kartor i huvudet när jag åker någonstans, för att sedan hitta tillbaka. Pratar jag dessutom politik när jag är på återresan kan det bli riktigt svårt för hjärnkartan att hänga med.
 
Vi var i Luleå och intervjuade Geek Town igår. Väldigt intressant och roligt!
I bilen på väg tillbaka hade Luleå-experten vi hade med på vägen dit lämnat och jag och Jenny fick försöka ta oss hem på egen hand. Så vi körde ett varv runt huset vi besökt innan vi hittade ut på rätt väg från Luleå. Så körde vi och kom ut mot Sundsvall som sig bör. Så mycket var klart, men jag måste missat den lilla detaljen att om en aldrig kollar efter skyltar med texten PITEÅ på, som en kan svänga av efter, så hamnar en tillslut i just SUNDSVALL. Vi pratade och pratade och blev väldigt engagerade i vårt politiska samtal. Det var jättetrevligt och plöstligt såg Jenny en turistinformation. "Undrar varför den står här vid E4:an? Brukar en köra igenom något samhälle på väg till Piteå?" tänkte jag. Vi funderade lite men tänkte inte mer på det. Senare dök en vit bro upp, som jag aldrig sett förr. Vi körde under den och det var nu jag förstod att vi nog är på väg åt fel håll. Vi svängde av, ringde Luleå-experten som höll på att skratta ihjäl sig och berättade för oss att vi började närma oss Skellefteå. Vi hade alltså helt missat Piteå och kört vidare i fem mil. 10 mil hade vi tagit oss, utan att vi märkte någonting. I det här läget började också soppan ta slut, och jag ångrade djupt att vi fortfarande inte tankat en dunk att ha i bilen vid krissituationer. Ingen mack syntes på kartan förrän en mil utanför Piteå. Så vi chansade, fortsatte köra (åt rätt håll), såg skylten "Norrbottens Län" och tillslut med jubel "Piteå Kommun" och bensinlampan började inte lysa förrän jag lämnat av Jenny i Piteå, turligt nog.
 
Jag har aldrig varit någon expert på orientering. Någonting jag är desto bättre på dock, är vikten av att veta att vi alla är värd att skyddas, att ens egen kropp är ens egen i alla lägen och att påminna er om pass i feministiskt självförsvar. Nu på tisdag hålls nästa pass och alla som identifierar sig som kvinnor/tjejer är välkomna:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela