liten gul spindel

Norrbotten

Publicerad 2014-07-18 19:34:49 i Inspirerar, Vardagspyssel,

Idag slog det mig, som det gör lite nu och då, hur fantastisk natur vi egentligen har här i norrbotten. Jag behöver egenligen bara gå en liten bit utanför centrum också är den där. Skogen, vattnet, de gömda små smultronställena.
Såhär kan det tillexempel se ut en sommarkväll nere vid hamnen, bara fem minuters gång ifrån lägenheten.
Eller mitt i vintern, längs efter vägen till Arjeplog. Det är kallt, mörkt och ofta allmänt besvärligt om vintern, men jag skulle ändå inte vilja vara utan tiden på året då snön bäddar in träden på detta vis.
Vi har stora åkrar lite här och var runt Piteå, här är bakom Karlbergsteatern där jag haft nöjet att spela teater två somrar i rad. När jag går hit, till baksidan av scen- och logebyggnaden blir det plötsligt tyst. Jag bara ser ut över det här som är alldeles stilla, och andas lite frisk luft en stund ibland. En bra paus i arbetet, med vacker vy.
Swensbylijda har de bevarat mycket gammalt, som kvarnar, sågverk, gamla redskap och annat. Det är så himla mysigt att vandra omkring här och kika på allt. När en vill ta en paus kan en alltid köpa en kopp kaffe i fiket och sitta en stund, innan en fortsätter till hönsen, kossorna och grisarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela