liten gul spindel

Alla är inte lika inför lagen

Publicerad 2013-04-30 10:00:42 i Viktigt,

Kalla%20fakta%20del%208 
 

För någon kväll sedan såg jag på Kalla Fakta, om hur pensionärer får mildare straff bara för att de är äldre. Någon i programmet förklarade det med att ”ens höga ålder kan vara en orsak till handlingarna”. Men om någon begått ett brott, blir en inte kollad då av psykologer o.d som då borde se ifall en inte är riktigt klar i huvudet? Det är ju inte som att en blir korkad bara för att en blir gammal. Senare sa någon även att ”pensionärerna har inte så många år kvar i frihet...” Okej, men det borde pensionären kanske tänkt på innan hen begick brott?

Programmet handlade främst om en äldre dam som skattefuskat och lurat människor under en lång, lång tid, men även andra brott rullade snabbt förbi i rutan: bland annat en text om en 80-årig man som begått övergrepp mot barn. Det finns en allvarlig fara när inte alla är lika inför lagen, särskilt när det gäller brott som direkt skadar någon annan. Den 80-åriga mannen har alltså förstört ett litet barn, jag är absolut säker på att barnet kommer ha men för livet. Och 80-åringen går fri utan straff, hur fan är lagen tänkt då!? Vilka signaler skickar det till folket? Hade övergeppet kunnat avvärjas om mannen visste att han inte går fri tack vare hans ålder? Kan vi förhindra att fler brott av liknande karaktär begås, om mannen blir straffad för vad han gjort?

Kommentarer

Postat av: Nina

Publicerad 2013-04-30 10:51:28

Fyfan så oerhört upprörande. Det är ju sjukt. Det spelar ingen roll vilken ålder man har. Ett brott är ett brott!!!! Fy FY FYFYFYFYFYFYYYYYYYYYYYYY!

Svar: Ja, håller helt med dig. ALLA ska vara lika inför lagen, du ska absolut inte ha ett frikort bara för att du är äldre. Eller för att du är kung.....
Rebecca

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela