liten gul spindel

Kostymer och tyg

Publicerad 2013-04-07 20:08:28 i Vardagspyssel,

 
För er som inte vet det har jag spelat amatörteater sedan jag var liten, och slutade 2010 i gruppen jag då gick i. Jag kan inte riktigt släppa det här med teatrandet och hjälper till lite nu och då när jag behövs. Nu i vår (18 Maj) kommer jag vara med i en barnteater min gamla grupp (Teater Vilja) sätter upp. Jag kommer också vara med i sommar då Teater Vilja (tillsammans med andra "gamla" teaterungdomar) kommer sätta upp en pjäs på Karlbergsteatern här utanför Piteå.
 
Till saken: På teatern idag har vi rotat igenom kostymer, både till pjäsen nu i vår och till sommarens uppsättning. Jag älskar att rota i gamla kläder, att pröva klänningar och stilar från 50-60-70- och 80-talen. Mitt hjärta sjunger när jag får ta på mig en teaterkostym. Att bli förvandlad till en vätte, en älva, ett troll eller någon annan person, kanske en kvinna hämtad från 50-talet, och sedan gå upp på scen och leva den här personens liv. Det är fantastiskt att vi kan göra så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela