liten gul spindel

Våren smyger försiktigt fram

Publicerad 2013-04-06 15:42:00 i Vardagspyssel,

Bilderna är tagna i början av vintern, en dag när jag var på väg till mormor och morfar. De får mig att tänka på hur snabbt men ändå långsamt vintern dragit fram. Såhär såg det ut precis innan allt täcktes av snö, när den första, blyga, lätta snön fallit och lagt sig försiktigt på kottar och grenar. Lyktstolparna frös men hade ännu inte fått den där höga hatten av snö de bär längre in på vintern.
 
Nu är våren här! Den smälta snön rinner utanför vårt fönster och jag längtar efter att varendaste dag kunna bära klänning utan att frysa ihjäl. Ännu är det kyligt om kvällarna och nätterna, men solen skiner om dagarna och vägrar gå ner innan det verkligen är kväll på riktigt. Det här med solen är en av de sakerna jag fullkomligt älskar med norrbotten, när det om somrarna är ljust dygnet runt. Hur underbart som helst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela