liten gul spindel

Henna och No Poo

Publicerad 2013-05-21 21:16:27 i Vardagspyssel, Äventyr,

Jag har under en lång tid färgat och tvättat mitt hår med kemikalier. Det svider i hårbotten, hårstråna går av och delar sig, talgkörtlarna jobbar ihjäl sig för att producera sebum som ska väga upp för den torra hårbotten jag skapat med shampot. Mitt hår ser alltså allmänt slitet ut på grund utav detta. Jag har varit inne och nosat på No Poo, men aldrig riktigt kunnat hålla mig kvar vid naturliga produkter eftersom jag vill färga mitt hår. Så igår bestämde jag mig äntligen för att våga testa henna! Emelie kom över och jag hjälpte mig:
 
 
Pulvret som henna-färgen såg ut i förpackningen var grön. Jag blev lite fundersam först, grönt pulver som ska göra mitt hår rött?
 
 
Jag kokade vatten och blandade med pulvret till en härlig sockerkakssmetskonsistens. Frida tyckte det luktade så äckligt att jag var tvungen låsa in skålen på toaletten. Jag gick genast tillbaka till svunna tider då jag som barn blandade supermumsiga chokladsmetar av lera.
 
 
Vi smetade in färgen noggannt (jag är modig eller drumdristig och testade alltså inte på en slinga först), satte en plastpåse och en handduk runt huvudet för att hålla värmen. Jag väntade två timmar i min lilla bubbla av plast och förstod plötsligt hur det måste vara för gamla människor som hör väldigt dåligt...
 
När vi sköljt ur färgen trodde jag först att det var misslyckat då det inte såg ut att ha färgat så mycket, men dagen efter, då det torkat var håret hur fint som helst! Jag är nöjd, och nu jävlar är det inga silikoner eller parabener som rör mitt hår igen!
 
PS. Håret har en svag doft av hö såhär dagen efter färgningen, men jag vågar hoppas att det försvinner snart!

Kommentarer

Postat av: Elina

Publicerad 2013-05-23 20:27:22

Hej kusin!
Har också börja färga mitt hår på naturlig väg. Ja det luktar lite hö i början, men det försvinner. Sen får jag nästan barndomsminnen av hölukten efter några år som "kaninfarmare" :)

Svar: Hej! Skönt att höra att doften försvinner! Haha, ja tycker att hela henna-grejen väckte mycket barndomsminnen :D
Rebecca

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela