liten gul spindel

Sexuella fenomen och kroppsdelar som inte finns

Publicerad 2013-05-31 21:19:00 i Vardagspyssel, Viktigt,

 
Balsamet Veganese jag beställt från Lush ankom idag med posten! Med doft av citron ska det ge min raka man glans, ska pröva det ikväll. Tog även första doppet för iår idag. Märk väl: det är MAJ. M-A-J. Första doppet, inte ens bara tårna, jag SIMMADE. I MAJ. Har nog inte hänt sen jag var typ 7 eller nåt. Det var skönt och jag blev lite förvånad eftersom jag kom på att det var is på vattnet för bara några veckor sen.
 
Sommardagen till ära vill jag också tipsa om en grymt bra och viktig krönika som Emelie Eriksson/En blommig tekopp skrivit. Hon skriver om den mytomspunna kroppsdelen mödomshinnan. Det är skamligt att människor fortfarande på fullt allvar I SKOLAN får lära sig att denna kroppsdel existerar. PÅ RIKTIGT. När jag gick i skolan fick jag förutom detta även lära mig att "lesbisk är en tjej/kvinna som blir kär i någon av samma kön", också var det inte mer med det. I biologiboken fanns sida upp och sida ner av heterosex/heterokärlek, hur det kunde gå till, hur det kunde kännas osv osv. Det kändes som att lärarna/författarna/samhället tyckte att mina känslor för personer av samma kön var så pass obetydliga att de knappt ens var värda att nämna - "det kan väl inte BARA vara jag som känner såhär?" tänkte jag och blev arg när det inte stod mer i boken om detta fenomen. Men jag sa ingenting, förbannat att jag inte sa någonting. Men inte så konstigt eftersom jag tidigare blivit tystad av fröken när jag pratade högt om MENS i klassrummet (usch och fy). Hur mycket snett skulle det inte ses på mig om jag nämnde min egen sexualitet som något som faktiskt existerar, när alla andra fick lära sig att heterosex är normen och något annat knappt finns?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela