liten gul spindel

När vår historia glömts bort

Publicerad 2014-02-18 10:02:25 i Vardagspyssel,

 Var hos hudspecialistet för några veckor sedan. Har varit så arg att jag inte orkat srkiva om det. Hon inledde vårt samtal med orden: "jaha, vad ska du bli när du blir stor?", vid 23 års ålder trodde jag att jag hade avklarat den frågan nog? Hon tyckte att mitt största problem är att jag duschar för mycket och tvättar håret med shampo. Tvättar ytterst sällan mitt hår med "vanligt" kemikalie-shampo och duschar typ var tredje/fjärde dag, vilket jag inte tycker är överdrivet mycket? Jag förklarade detta men hon forsatte på denna linje, att jag har "en känslig hud i grunden" och inflikade även: "jag tror inte på naturprodukter." Jaha, nej men det känns ju helt okej att smörja in mig med kemikalier istället då jag har så känslig hud? Hon tyckte att jag själv skulle upptäcka vad jag reagerar mot (fast jag aldrig reagerar direkt) och tyckte att jag helt enkelt ska smörja mig med kortison lite då och då. När jag aningens oroligt sa att kortison ju förtunnar huden sa hon att det är helt ofarligt. Jag visade en bild på mig själv när jag var som värst och inte kunde öppna ögonen för de var så uppsvällda. Hon sa "det är ju vanligt att man svullnar kring ögon. Du har ju en så känslig hud i grunden."
 
"Bör jag undvika kemikalier? Eller ämnestillsatser i maten, E-ämnen?" frågade jag och hon sa något i stil med: "Njaaaeee, inte nödvändigtvis! Det beror ju på om du klarar dig utan E-ämnen? Då måste du ju salta köttet och konservera själv." Nä allvarligt?? Konservera själv?!?! Det gjorde ju typ min mormor, och alla generationer innan henne. Jag kan ju inte testa en sådan väl beprövad metod, vore ju fruktansvärt! Jag vill ha allt serverat på silverfat, smörjer hellre in mig med gift och förstör min egen hud.
Hon satt hela tiden med ett äckligt, fånigt flin i ansiktet. Vi lever i två helt olika världar, och jag kände mig mest dumförklarad. Och som att hon glömt bort hela medicin-historian, att dagens medicin faktiskt kommer någonstans ifrån - typ NATUREN?? från början. Nu skiter jag i västerländsk sjukvård, jag orkar inte mer. Naturligt is tha thing och jag kör på det!

Kommentarer

Postat av: Kusin EMma

Publicerad 2014-02-18 15:34:20

Man blir förvånad ibland över att folk så gärna vill tro på att allt som är nytt är bra. Även om det består av onaturliga kemikalier. :/

Svar: Ja, känns som att de inte skulle klara sig länge utan allt kemiskt vi uppfunnit. Som att de tar det för givet bara. Synd när folk inte uppskattar vad vi faktiskt får från jorden och måste förstöra det med en massa annat för att det.. är bekvämt? Människan är allt bra korkad ibland.
litengulspindel.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela