liten gul spindel

Miss Representaion

Publicerad 2014-01-11 22:31:00 i Vardagspyssel, Viktigt,

SE DEN HÄR FILMEN! (finns säkert att hyra också? Om ni inte har Netflix)
 
Jag kan inte fatta att jag missat den. Om hur massmedias nedsättande bild av kvinnor bidrar till att kvinnor är underrepresenterade ledarskapspositioner i samhället. Den speglar USA, men tycker den stämmer väldigt bra in på det svenska samhället också.
 
Kvinnor måste kunna vara ledare utan att få hat/hotmail, utan att bli bedömda för vårt utseende, utan att få sexistiska kommentarer slängda i ansiktet, utan bli ifrågasatt i vår roll som förälder, utan att bli objektifierade, utan att förminskas.
 
Jag hoppas 2014 blir året då alla inser att det är dags att bojkotta sexism och annat våld mot kvinnor som cirkulerar omkring oss dagarna i ända. Att ifrågasätta, att sätta ord på det där som kryper, gnager inuti. Ryt, skriv, skrik, klös, bryt dig loss och håll huvudet högt. Tillsammans är vi starka!
 

Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2014-02-01 19:22:13

Men ja, vilken tur att jag hittade din blogg och just det här inlägget. Skulle se den filmen för ett tag sen men sen glömt bort vad den hette :( Min kväll är räddad :)

Svar: Åh, vilken dundertur! Hoppas du tycker om filmen. Själv började jag gråta lite, och ryta och slita mitt hår av frustration. Men då har jag ganska nära till typ, alla känslor. En väldigt nödvändig film helt enkelt :)
litengulspindel.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela