liten gul spindel

Kämpa och ta natten tillbaka

Publicerad 2014-03-15 15:24:00 i Viktigt,

8 mars. Dagen vi känner gemenskapen extra starkt, dagen på året systerskapet är som allra starkast. Dagen vi samlas och går i demonstrationståg för att hylla våra föregångna kämpar, som gett oss rösträtt och visat oss den fortsatta vägen framåt. Dagen vi samlas och minns att vi har lång väg kvar, att vi måste fortsätta kämpa för allas vår mänskliga rätt att vara. Dagen vi dansar och kramas och känner kärlek och glädje till alla vackra människor som finns på jorden. Dagen hoppet lever, dagen vi aldrig tvekar och är helt säkra på att vi klarar allt tillsammans.

Från år 1976 har kvinnor världen över skrikit och marscherat sig natten tillbaka under parollen "ta natten tillbaka" eller "reclaim the night". 8 mars 2014 går demon ännu en gång av stapeln i Malmö. Känslorna sprudlar. Tårar, skratt och rop åt alla håll. Sedan, strax efteråt när människor skingras och vandrar hemåt i lyckoruset och kämpaglöden. När vi inte längre är många, när vi är ensamma försöker de tysta oss med sina vidriga slagord och knivblad.

Men vi kommer tillbaka tusenfalt. Över hela landet, från norr till söder, samlas vi i grupp och kämpar, manifesterar. Visar vårt stöd till de skadade och alla oss vi som kämpar för solidaritet och rättvisa. Vi visar nazisterna att vi är fler än dem och att de aldrig kan vinna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela