liten gul spindel

Helt vanlig citronsyra?

Publicerad 2014-01-27 09:57:00 i Vardagspyssel,

 
Tack för all pepp för detta inlägg! Både på Facebook och här på bloggen. Min kamp att bli fri från eksem utan kortison fortsätter och efter att ha läst bland annat det här testar jag nu att vara utan E330 (citronsyra). Kemiskt framställd citronsyra är gjort av Aspergillus Niger, svartmögel (bilden). Känns ju fräscht, särskilt när det finns i nästan allt omkring oss: Som smaksatt yoghurt, läsk, kryddblandningar, knäckebröd, sylt, glass, ost, hudvårdsprodukter (till och med i en del läkemedel mot eksem)... E330 finns även i vissa av Neutrals produkter, vilka utger sig för att vara väldigt skonsamma för huden.
 
Eftersom jag går på en kortisonkur nu och de närmsta sju veckorna framåt, så vet jag inte om detta funkar ännu. Kanske dröjer det något år innan jag helt kan se resultatet av mina efterforskningar, men jag ska försöka hålla alla intresserade uppdaterade på hur huden reagerar på detta.

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2014-01-29 21:52:24

Tack så mycket för detta! Intressent med Neutral, ska kolla upp det mer. Använder deras balsam, tvättmedel och mjukmedel. Tack igen!

Svar: Jag kan rekommendera butiken Lush till exempelvis schampon och sådant. Naturligt och bra! Tror även de skriver ut hela innehållsförteckningarna på sin hemsida om jag inte minns fel :) Ta hand om dig!
litengulspindel.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tänkande människa från Norrbotten med ett brinnande hjärta för feminism, musik, teater, socialism, second hand och skapande. Alla teckningar, foton och målningar på min blogg tillhör mig om inte annat nämns.


Follow on Bloglovin


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela